{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Rilette van hoevekip, gepofte raap, bieslook 

Laurens Snykers
Laurens Snykers • Restaurant Zoethout
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 320 g kippenbillen 
  • 1 kg ganzenvet 
  • 4 tuinrapen + 1 kleine tuinraap
  • 1 bussel bieslook 
  • 50 g plattekaas 
  • Nasturtium als afwerking 
  • Pompernikkel 
BEREIDING
  • De kippenbillen garen in het ganzenvet met rozemarijn, citroengras, grof zout en 1 bol look.
  • De tuinrapen poffen we in de oven gedurende 25 min op 175 graden in aluminiumfolie, de kleine tuinraap goed wassen en versnijden op de mandoline, deze gaan we kort blancheren en verfrissen in ijswater.
  • De bieslook heel fijn snijden en mengen met de plattekaas, het geheel afkruiden met peper, zout en limoenrasp.
  • De pompernikkel kort bakken op een laag vuur, in een droge pan zodat deze mooi kan uitharden.
  • De kippenbillen Na 45 minuten controleren op gaarheid, indien ze klaar zijn laten afkoelen en plukken.
  • De rilette op smaak brengen met peper, grof zout en een beetje ganzenvet en limoenrasp.
  • De gepofte tuinrapen in fijne brunoise snijden en aanmaken met de platte kaas en bieslookmengeling.
  • De afgewerkte rilletje op een bord leggen in een hoopje, hierop leggen we de tuinrapenbrunoise en de rondjes rap die we kort marineren met bieslook-dragon azijn.
  • De pompernikkel verkruimelen op het geheel en afwerken met de nasturtium. 
recipe
Laurens Snykers

Laurens Snykers

Restaurant Zoethout
Vloeiherkstraat 14, 3830 Wellen
T: 012 64 53

Met zijn amper 28 jaar is Laurens Snykers een van de vier nieuwe chefs van de Belgische JRE in 2017. Na zijn strepen te hebben verdiend bij onder andere Vous lé Vous, opende hij zijn eigen restaurant Zoethout in een prachtige 18de-eeuwse hoeve in Wellen, ten zuiden van Hasselt. Hij kookt met streekproducten, groenten uit zijn eigen moestuin en de gastronomische rijkdommen die Haspengouw te bieden heeft.

Gerelateerd