{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Rog met zuiderse salsa

DIT HEB JE NODIG (voor 12 personen)
  • 1 rog per persoon
  • 1 Metro Chef pureerol
  • Miniwaterkers
  • Citroenzeste
  • Bloem
  • Boter
  • Peper en zout

Dit heb je nodig voor de zuiderse salsa 

  • 1 potje Medline salsa picado
  • 200 ml Valderrama grand cru extra-vierge olijfolie
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 75 g gesneden taggiasche olijven
  • 20 ml Chipotle tabasco
  • 100 ml Forum chardonnay-azijn
  • 200 g dadeltomaatjes in 4 gesneden
  • 200 g Baktat gesneden piquillo paprika
  • 15 g fleur de sel de Camargue
  • Sap van 1 limoen
BEREIDING

Versnijd alle ingrediënten voor de salsa en meng ze tot een homogene saus. Bewaar de salsa best in de frigo, maar haal hem zeker en uurtje voor gebruik uit de koelkast. De salsa wordt best op kamertemperatuur geserveerd, maar je kan de saus ook lichtjes opwarmen.

Kruid de rog aan beide kanten met peper en zout, wentel hem even in de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Bak de rog aan beide zijden mooi bruin in wat boter zonder dat de boter aanbrandt. Zet de rog daarna nog een 5-tal minuten in de oven op 180°C en oversaus hem regelmatig. Haal de rog uit de oven en laat hem zeker nog een 5-tal minuten rusten. Voel even met een naald of de vis gaar is.

Verwarm de rol spuitbare puree van Metro Chef in de stoomoven en doe dan de puree in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit de puree rechtstreeks op warme borden of laat de puree eerst gratineren in de oven. Leg er de gegaarde rog naast en doe wat salsa over de rog. Werk af met miniwaterkers en wat citroenzeste.

recipe