{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Salade met geitenkaas

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 3 geitenkaasjes 
  • 2 eetlepels Hellmann’s frambozenvinaigrette 
  • 3 toastjes van Jacquet wit brood 
  • 1 sneetje METRO Chef ontbijtspek 
  • 1/4 groene appel 
  • 2 koffielepels appel-vijgencompote (zie recept) 
  • 1 koffielepel pijnboompitten 
  • Handjevol slamengeling (fijne frisee, Bull’s Blood, Red Chard, radijsscheuten) 
  • Een paar sliertjes rode ui 

 

Appel-vijgencompote: 

  • 30 g boter 
  • 1 eetlepel verse geritste tijm 
  • 2 jonagold appelen in blokjes (220 g) 
  • 1 potje Didden vijgenconfituur (220 g) 
  • Sap en zeste van 1 citroen 
BEREIDING

Laat de boter smelten en stoof de appelblokjes hierin aan. Voeg de geritste tijm toe en laat goed meestoven. Voeg de vijgenconfituur toe wanneer de appeltjes gaar zijn en laat alles even verder stoven. Voeg dan ook het sap en de zeste van citroen toe. Laat de compote goed afkoelen voor gebruik. 


Steek het toastbrood uit op dezelfde grootte als de geitenkaasjes en bak de broodschijfjes aan beide zijden aan in olijfolie. Leg de geitenkaasjes erop. Bak het ontbijtspek op 160°C in de oven tussen 2 silpats of boterpapier gedurende ongeveer 6 minuten. Controleer af en toe tijdens het bakken tot het spek krokant is. Snij het spek in stukjes en leg het op het laatste moment op de salade. 

Meng de slasoorten, voeg er sliertjes rode ui aan toe en breng op smaak met de frambozenvinaigrette. Snij de appel in fijne plakjes en leg die als garnituur op de geitenkaasjes samen met de pijnboompitten, die kort gekleurd zijn in een droge pan. Werk het gerecht af met extra frambozenvinaigrette. 

recipe