{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Salade met geitenkaas en spek

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

 

  • 2 geitenkaasjes met spek
  • 2 eetlepels Medline hummus (natuur) 65 g 
  • 4 takjes gefrituurde platte peterselie 
  • 2 eetlepels rodebietenvinaigrette 40 g (volgens recept hieronder)
    1 fles rodebietensap / 2 dl olijfolie / sap van 1 limoen / 1 dl balsamicoazijn
  • enkele plukjes fijne krulandijvie 15 g
  • enkele stukjes gemarineerde rode spitskool 50 g (volgens recept hieronder)
    rode spitskool / 250ml sushiazijn / 250ml chardonnay-azijn
  • pittenmix (zonnebloempit - pijnboompit - pompoenpit) 25 g  
  • 1 eetlepel Lunor gekookte rode biet in blokjes 25 g
  • 2 eetlepels Greens broad beans 40 g
  • 1 eetlepel granaatappelpitten 30 g  
BEREIDING

Gefrituurde peterselie

Pluk de peterselie en was hem. Laat goed drogen op een droge doek alvorens te frituren. Frituur kort op 180 graden, laat uitlekken en kruid met zout.

Rodebietenvinaigrette

1 fles rodebietensap / 2 dl olijfolie / sap van 1 limoen / 1 dl balsamicoazijn

Laat het biologische rodebietensap inkoken tot bijna stroop. Fris de stroop op tot een vinaigrette met limoensap, olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. De vinaigrette is lang houdbaar in de koelkast. 

Gemarineerde rode spitskool

Snij de rode spitskool in stukjes en laat hem marineren in 250ml sushiazijn en 250ml chardonnay-azijn.

Je kan deze vacuümtrekken en vrij lang bewaren.

Pittenmix

Neem gelijke hoeveelheden van de hogervermelde pitten en bak ze even aan in een Tefal-pan (zonder vetstof) tot ze lichtbruin gebakken zijn. Zo komen de aroma’s vrij en worden ze lekker krokant. Dep ze even droog op een keukenhanddoek alvorens ze te bewaren.

Greens broad beens

Ontdooi de bonen en breng ze op smaak met wat goede olijfolie, peper en zout.

Geitenkaasjes met spek

Bak de geitenkaasjes aan beide kanten aan in een Tefal-pan met weinig olijfolie tot het spek krokant gebakken is. Zet het vuur niet te hoog zodat de kaas niet te snel smelt.

Rode biet in blokjes

Snij de gekookte rode biet in dobbelsteentjes en marineer ze in de rodebietenvinaigrette. 

 

Zo presenteer je het:

Smeer eerst de hummus uit op een schotel of groot bord. Leg de kaasjes in het midden. Verdeel de broad beans, de spitskool en de blokjes rode biet errond. Strooi de pitten over het bord. Werk af met de krulandijvie, de gefrituurde peterselie en de granaatappelpitten. Besprenkel eventueel nog met wat rodebietenvinaigrette.

recipe