{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Salade van watermeloen met mozzarella en tomaatjes

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 8 partytomaatjes
  • 10 olijven (abruzzese olijven zonder pit)
  • ± 120 g watermeloen in 8 blokjes van 2 x 2 cm
  • 3 bolletjes van 20 g METRO Chef Premium buffelmozzarella
  • 5 blaadjes Oost-Indische kers 
  • 2 eetlepels Valderama grand cru olijfolie 
  • 1 eetlepel Koppert cress paarse shisoazijn 
  • Piment d’Espelette, peper en zout
BEREIDING

Snij de tomaatjes in twee.

Snij uit de watermeloen blokjes (zonder schil) die ongeveer even groot zijn als de tomaatjes (± 2 x 2 cm) en voeg ze bij de tomaatjes.

Snij de olijven in twee en voeg ze toe aan de tomaat en watermeloen.

Breng op smaak met een beetje peper en zout, de olijfolie en de shisoazijn en laat alles kort marineren.

Snij ondertussen de mozzarellaballetjes in twee, kruid met peper en zout en hou even apart.

Dresseer de salade in een schaal of bord en schik er de mozzarella en de blaadjes Oost-Indische kers bij.

Werk af met piment d’Espelette.

recipe