{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Sol Meunière met waterkerspuree en beurre noisette

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 1 zeetong 3/1 panklaar
  • 4 el beurre noisette (Corman of zelfgemaakt)
  • 1 el gehakte peterselie
  • 100 g puree Lutosa
  • een handvol miniwaterkers
  • een handvol micro leaves of cressenmix
  • 1 partje citroen

Dit heb je nodig voor de Lutosa-puree:

  • 350 g volle melk
  • 250 g roomboter
  • 1,150 kg Lutosa aardappelvlokken, ontdooid
BEREIDING

Voor de puree, breng de melk en de boter aan de kook en warm er de aardappelvlokken in op. Meng met een klopper tot een homogeen mengsel en warm goed door. Kruid eventueel wat bij met peper en zout, en nootmuskaat voor de liefhebbers. Meng er vlak voor het serveren de grof gesneden waterkers onder. 

Kruid de zeetong met peper en zout en wentel hem even door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Kleur de zeetong aan beide zijden in een beetje beurre noisette en voeg daarna de rest van de beurre noisette toe. Gebruik hiervoor best een ovale vispan. Laat de zeetong verder garen in de oven en oversaus regelmatig met de boter. De zeetong is gaar als het dikkere uiteinde loskomt van de graat. Haal de zeetong uit de pan en laat hem even op een warme plaats rusten. Voeg ten slotte de peterselie toe aan de boter in de pan en laat even opkoken. Dit is tevens ook de saus om bij de zeetong te serveren.

Serveer de zeetong met de aardappel-waterkerspuree, een partje citroen en een salade van micro leaves of cressen.

recipe