{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Sorbet van framboos en hibiscus met framboos en aardbei en granité van verveine

Michaël Vrijmoed
Michaël Vrijmoed • Restaurant Vrijmoed
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

Sorbet framboos

  • 200g frambozenaardbei
  • 80g amandelcrumble 
  • 500g puree framboos
  • 450g water
  • 225g suiker
  • 100g glucosepoeder
  • 25g trimoline
  • 6g stabilisator
  • 9 bl gelatine
  • 4g hibiscus

Jus aardbei, verveine

  • 500g frambozenaardbei
  • 10 bl verveine
  • 125g frambozen
  • 1 el suiker
  • Zeste limoen

Granité verveine

  • 1 handvol basilic
  • 1 tak verveine
  • 600g water
  • 150g suiker
  • 3 bl gelatine
BEREIDING

Het kroontje verwijderen en in bord plaatsen.

Beleggen met de crumble en verse verveine.

Sorbet framboos

Mengen:

  • 500g puree framboos
  • 450g water
  • 225g suiker
  • 100g glucosepoeder
  • 25g trimoline

Opkoken:

  • 9 bl gelatine
  • 4g hibiscus

Opgieten , 7' laten trekken, passeren, diepvries , afdraaien.

Jus aardbei, verveine

Alles mengen, 1u laten rusten en vervolgens 10' stomen 100C onder plastickfolie, passeren afsmaken en al dan nog extra suiker toevoegen.

Granité verveine

Gladmixen , passeren, invriezen.

recipe
Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed

Restaurant Vrijmoed
Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent
T: 09 279 99 77

Guy Van Cauteren en Peter Goossens zijn, naar eigen zeggen, zijn mentoren. Hij was 8 jaar een van de pijlers van het Hof Van Cleve. Een opleiding gekenmerkt door de diepe kennis van het klassieke repertoire, met de creativiteit die nodig is om een ​​eigen persoonlijkheid op te bouwen. Sinds 2015 staat Michael Vrijmoed er alleen voor en belichaamt hij als geen andere chef de geweldige keuken van de gastronomische traditie. Nu met twee Michelinsterren laat hij zich gelden als leider van de Belgische scene, met nog vele mooie jaren voor de boeg...

Gerelateerd