{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Steak met peperroomsaus en frietjes

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 50 g boter 
  • 3 g grof gemalen of gebroken peper (mignonette) 
  • 75 ml cognac 
  • 2,5 dl basisjus (zie recept)
  • 2,5 dl room 20%
  • 8 METRO Chef rumsteaks 
  • 8 stronkjes witloof 
  • 50 g METRO Chef mayonaise
  • METRO Chef Steakhouse frieten

Basisjus (voor 1 liter)

  • 1 l water 
  • 60 g METRO Chef demi-glace in poedervorm
  • 30 g METRO Chef vleesjus in poedervorm
BEREIDING

Basisjus

Breng het water met de demi-glace en het vleesjus aan de kook. Je krijgt een bruine basisjus om de saus mee te maken. 

Peperroomsaus

Laat de boter bruin worden in een pan en bak er 2 minuten de gebroken peper in. Blus met de cognac en flambeer eventueel. Voeg de rest van de ingrediënten toe wanneer de alcohol uitgekookt is. Laat ongeveer een kwartiertje inkoken en zeef indien nodig. Kruid de steaks met zout en gebroken peper en bak ze in een pan. 

Snij de witloof, meng met de mayonaise en kruid eventueel wat bij. Serveer de steaks met de peperroomsaus, de witloofsalade en Steakhouse frieten.

recipe