Recept
tartaar van Iers rundvlees, crémeux van cabernet sauvignon azijn
DIT HEB JE NODIG
(voor 1 persoon)
- 80 g rundvlees
- 1 lenteui
- 10 ml amandelolie
- 5 ml arachideolie
- 10 ml cabernet sauvignon azijn Forum
- 5 g amandelcrunch
Voor de crémeux van cabernet sauvignon azijn (voor 80 stuks):
- 1 l room
- 275 g eierdooiers
- 240 g suiker
- 20 g gelatine
- 1 l cabernet sauvignon azijn Forum
BEREIDING
Maak de tartaar aan met geciseleerde jonge ui, amandelolie, arachideolie en wat cabernet sauvignon-azijn. Serveer de tartaar met amandelcrunch en crémeux van cabernet sauvignon.
Voor de crèmeux van Cabernet-Sauvignon azijn:
- Maak een ruban van de suiker en de dooiers. Laat de room opkoken en los de gelatine op in de room.
- Meng de ruban en de room. Voeg er de cabernet sauvignon aan toe en zeef.