{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartaar van obsiblue-garnalen, crème van avocado en wasabi, pesto van waterkers en platte kaas

Karen Keygnaert
Karen Keygnaert • Cantine Copine
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 500g garnalen
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • ½ theelepel wasabipuree
  • 1 soeplepel zure room
  • 2 botjes waterkers
  • 50g Parmezaan
  • 50g broodkruim
  • 2 soeplepels pompoenpitten
  • 125g platte kaas
  • 10 cl maiskiemolie
  • 5 teentjes look
  • ½ theelepel piment d’espelette
  • 1 norivel
  • 1 daikonwortel
  • Olijfolie
  • Maïsolie
  • Zout
BEREIDING
  1. Pel de garnalen en snij ze in tartaar (niet te fijn)
  2. Meng dit met de olijfolie, zout, limoenrasp en limoensap
  3. Voor de crème van avocado en wasabi: schil de avocado en mix met wasabi, de zure room en zout
  4. Voor de pesto van waterkers: mix de waterkers met de Parmezaanse kaas, het broodkruim, 1 teentje look en geroosterde pompoenpitten
  5. Voor de platte kaas: roer de platte kaas los met limoenrasp en zout
  6. Doe de koppen van de garnalen in een steelpan en overgiet met ruim wat maiskiemolie, een paar teentjes look, piment d’espelette en zout. 
  7. Laat dit geheel zachtjes pruttelen tot de olie een mooie rode kleur heeft. 
  8. Giet het geheel door een doekje en laat afkoelen
  9. Steek rondjes uit het norivel. 
  10. Bestrijk ze op een bakplaat met olie en laat ze 5 min. bakken in de oven op 180°
  11. Schil de daikonwortel, snij ze in fijne plakjes en steek er ook rondjes uit. Laat ze krokant worden door ze even in ijskoud water te steken
  12. Dresseer je bord: doe de tartaar in een rond op het bord. Schik daarop in eventaille de schijfjes nori en daikonwortel. Besprenkel met de olie van de koppen. Spuit toefjes van de crèmes en pesto errond. Werk af met blaadjes van frisse groene kruiden. 
recipe
Karen Keygnaert

Karen Keygnaert

Cantine Copine
Steenkaai 34S, 8000 Brugge
T: +32470970455

Karen Keygnaert studeerde architectuur, maar besloot na haar studie om op eigen houtje te leren koken. Het vak leerde ze in Brugge, bij L’Auberge de l’Herboriste, het sterrenrestaurant van chef-kok Arnold Hanbuckers. In 2009 opende ze A'Qi, in het begin nog samen met haar mentor, daarna alleen. In 2012 kreeg ze een michelinster. In 2016 zette ze een punt achter dat avontuur en stortte zich in een nieuw: Cantine Copine, een bistronomisch concept waarbij ze haar immense talent en aangeboren zin voor gezelligheid tentoonspreidt.

Gerelateerd