{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartaar zeebarbeel, rode biet, amandelcrème

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 4 st zeebarbeel
  • Olijfolie
  • Citroen
  • 2 rode bieten
  • 100 gr geschaafde amandel
  • 5 gr look
  • 200 gr melk
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • Zuurdesemtoast
BEREIDING

Zeebarbeel

Vis ontschubben, fileren en middengraatjes verwijderen.
Verwijder het vel en snij de filets in mooie brunoise.
Kruid met peper, zout, citroensap en olijfolie.

Rode biet

Schil de rode biet in lange slierten, rol op als een cannelloni.
Kruiden met peper, zout. Kook daarna vacuum voor 20 minuten.

Amandelcrème

Rooster de schilfers in een pan, voeg fijngesneden knoflook toe en bevochtig met melk.
Laat dit 10 minuten trekken op een zacht vuur en mix daarna tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Zuurdesemtoast

Neem de gebakken zuurdesemtoast en rasp er de Parmezaanse kaas op, fris op met zeste van citroen.

Afwerking

Plaats de zeebarbeel in een steker op het bord, plaats de toast er boven op met centraal erop de rol van biet. Serveer de amandelcrème errond.

recipe