{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tomatenroomsoep

DIT HEB JE NODIG (voor 18 personen)

 

  • 200g roomboter 
  • 1 kg ui in blokjes 
  • 800 g METRO Chef groentebrunoise met prei
  • 6 teentjes look 
  • 2 kg A-tomaten 
  • 2 flessen METRO Chef passata 
  • 400 g METRO Chef tomatenpuree 
  • 75 g Knorr heldere kippenbouillon (poeder)
  • 3 l water 
  • 1 l room 20%
  • 5 g peper 
  • 25 g zout 
  • 100 g tomatenketchup 
  • 1 kg soepballetjes (varken-rund) 
BEREIDING

Smelt de boter en stoof de ui en de groenten aan met de look. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven om te ontzuren.

Snij de tomaten en voeg ze toe samen met de passata en de ketchup. Kruid met peper en zout en het kippenbouillonpoeder. Voeg water en room toe en laat een uurtje koken. 

Mix in de blender en wrijf daarna door een zeef tot je een mooie gladde soep bekomt. Kook de balletjes in water tot ze gaar zijn en voeg ze daarna pas toe aan de soep.  

recipe