{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tong in botersaus

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 1 zeetong 
  • Een halve citroen 
  • Een handvol miniwaterkers 
  • 1 eetlepel gehakte peterselie 
  • 75 g Metro Chef roomboter
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels bloem 
     
BEREIDING

Kruid de zeetong met peper en zout. Wentel de tong in de bloem en klop de overtollige bloem eraf. 
Doe de helft van de boter in de pan en laat licht bruinen. Bak de zeetong aan beide kanten 2 minuten tot ze goudbruin is. Let er wel op dat de boter niet verbrandt. Voeg na het kleuren de rest van de boter beetje bij beetje toe. Oversaus de zeetong continu met de boter gedurende 4 à 5 minuten tot de zeetong aan de dikke zijde split. 

Voeg op het einde de versgemalen peterselie toe en dresseer met citroen. 

recipe