{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Traag gegaarde fazant, zwarte look, chips van selder/aardappelen, vinaigrette op basis van soja

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 op lage temperatuur gegaarde fazantfilets 
  • zwarte look · druivenpitolie 
  • 1/4de knolselder
  • enkele vastkokende aardappelen 
  • bruine fond van fazantenkarkas 
  • sojasaus 
  • natuurazijn (gastrique)
  • pompoenpitolie of druivenpitolie 
  • garnituur van seizoensbloemen
  • tahooncress
BEREIDING
  • Snij de selder heel fijn, pocheer en dehydrateer de groente in de oven gedurende 3 tot 4 uur, besprenkel met poedersuiker en zet opzij in de dehydrator.
  • Maak chips van aardappelen waarvan je de schil vluchtig hebt schoongewreven en zet opzij. Maak een mayonnaise van zwarte look met druivenpitolie, sojasaus, bruine fond van fazant. Let op met het zout.
  • Voor de vinaigrette meng je de bruine fond van fazant, sojasaus, natuurazijn (gastrique) en facultatief wat azijn van Spaanse peper. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Olivier is een chef-kok die de lat voor zichzelf en zijn team ontzettend hoog legt. Maar hij is ook en vooral een van de boeiendste chef-koks uit Luik en omstreken. Al elf jaar lang is zijn Ô de Vie, het restaurant dat hij samen met zijn partner Fabienne Caruso oprichtte, een klinkende naam. Hij serveert er ‘straight to the point’ gerechten waarin het product centraal staat, met een onberispelijke techniek die hem er evenwel niet van weerhoudt het geheel met een dikke knipoog te serveren. Zijn gerechten kenmerken zich steevast door een vleugje humor en een visueel uitgesproken identiteit. Mooi en lekker, zoals Olivier Massart, die ook voorzitter is van de Belgische afdeling van de Jeunes Restaurateurs d’Europe, nog maar eens overduidelijk bewijst met vier sprekende voorbeelden tijdens Horecatel.

Gerelateerd