Traag gegaarde fazant, zwarte look, chips van selder/aardappelen, vinaigrette op basis van soja

- 2 op lage temperatuur gegaarde fazantfilets
- zwarte look · druivenpitolie
- 1/4de knolselder
- enkele vastkokende aardappelen
- bruine fond van fazantenkarkas
- sojasaus
- natuurazijn (gastrique)
- pompoenpitolie of druivenpitolie
- garnituur van seizoensbloemen
- tahooncress
- Snij de selder heel fijn, pocheer en dehydrateer de groente in de oven gedurende 3 tot 4 uur, besprenkel met poedersuiker en zet opzij in de dehydrator.
- Maak chips van aardappelen waarvan je de schil vluchtig hebt schoongewreven en zet opzij. Maak een mayonnaise van zwarte look met druivenpitolie, sojasaus, bruine fond van fazant. Let op met het zout.
- Voor de vinaigrette meng je de bruine fond van fazant, sojasaus, natuurazijn (gastrique) en facultatief wat azijn van Spaanse peper.