{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tweemaal langoustine, salade van miniwortels en venkel, gefermenteerde venkel en appelvinaigrette

Alex Clevers
Alex Clevers • Vivendum
DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 2 langoustines per persoon
  • Miniwortels alle kleuren
  • Zure room
  • Sap van venkel en appel
  • Lavasbladeren
  • Olie
  • Citrusgel
  • Takjes voor deco
  • 350 gram ingekookte schaaldieren jus
  • 5 gram yuzusap
  • 250 gram lobbige room
  • 4 blaadjes gelatine
BEREIDING
  1. Pel de langoustines, plet er eentje en bak de ander
  2. Maak een mousse van langoustines (met de jus, yuzusap, room en gelatine)
  3. Giet in vorm en steek rond uit als hij hard is
  4. Leg de geplette langoustines in het bord, op de mousse
  5. Schil de verschillende soorten miniwortels en maak er met de dunschiller slierten van.
  6. A la minute marineren met sushi-azijn
  7. Opbouwen en afwerken met takjes en vinaigrette
  8. Maak lavasolie door de olie op te warmen op 70° C en de lavasbladeren te blenden. Koel af en zeef.
  9. Meng het sap van gefermenteerde venkel en appel met lavasolie
recipe
Alex Clevers

Alex Clevers

Vivendum
Vissersstraat 2, 3650 Dilsen-Stokkem
T: +32 89 57 28 60

Al twee decennia lang serveert Alex Clevers in zijn Vivendum door de natuur en de Limburgse bodem geïnspireerde gerechten. Het restaurant, dat is ondergebracht in een 18e-eeuwse pastorie, ligt op amper enkele honderden meters van de oevers van de Maas. En die nabijheid fungeert als voortdurende inspiratiebron voor de chef-kok, die een heel menu samenstelde dat een ode brengt aan de Limburgse bodem. Als lid van de Mastercooks of Belgium werkt Clevers met klassieke technieken en een perfecte productbeheersing om zijn gasten kwaliteitsgerechten van hoog niveau voor te schotelen die steeds toegankelijk blijven.

Gerelateerd