{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Zeeuwse mosselen ‘Escabeche’

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

Escabeche 

  • 5 rode paprika fijngesneden
  • 2 grote ui fijngesneden 
  • 20 tenen look fijn
  • Thijm en rozemarijn 
  • 1 eetlepel paprika poeder
BEREIDING

Spoel de mosselen zeer goed.

Bereid de mosselen klassiek met groenten naar keuze. Laat ze kort garen en haal de mosselen daarna uit de schelp. Verwijder de haren en eventueel krabbetjes.

 

Laat alle ingrediënten voor de escabeche aanstoven in olie.

Afblussen met 1,5 liter kippenfond, 0,75 l witte wijn en 0,75 l sushiazijn.

1 u zacht laten trekken, zeven en koud zetten.

Aioli

Klassieke mayonaise maken

Geperste look toevoegen naar smaak en afwerken met wat saffraan en limoensap.

recipe