{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Zeewolf, aardpeer, mosselen

Jan Wouters
Jan Wouters • 6 Zinnen
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 1/8ste boerenkool
  • 200 gr aardpeer
  • 20 mosselen goudmerk
  • 300 gr zeewolf (graten verwijderd)
  • 1 sjalot, boter
  • pezo
  • maagzout
  • mirin
BEREIDING
  • Snij de bladeren van de boerenkool. Pers de stelen van de kool tot sap door middel van een sapcentrifuge of een slowjuicer. Blancheer de bladeren een 30 seconden in gezouten water (mespunt maagzout) en leg ze daarna onmiddellijk in ijswater.
  • Zoek twee mooie aardperen uit en leg ze opzij. Pers de overige aardperen ongeschild tot sap en laat het sap inkoken tot siroopdikte. Pas op, want het kan snel verbranden!
  • Was vervolgens de mosselen en gaar ze zo kort mogelijk tot ze open staan, en verwijder de baard. Voeg het mosselvocht toe aan de siroop van aardpeer, tot de consistentie en de smaak (niet te zout) goed zitten.  Roer er een klontje boter door en werk af met peper en zout.
  • Bak de vis goudbruin in een hete pan langs beide kanten en gaar 3 à 4 minuten verder in een voorverwarmde oven van 155°C.
  • Schil de twee overige aardperen en schaaf ze met behulp van de mandoline in zeer dunne plakjes. Besprenkel ze met een beetje mirin.
  • Stoof de groene kool aan in wat boter en een fijn gesneden sjalotje en blus met eigen vocht. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dresseer het gerecht op een bord
recipe
Jan Wouters

Jan Wouters

6 Zinnen
Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt
T: 0032 11 33 47 34

Als zoon van een restaurateur weet Jan Wouters maar al te goed dat het in de horeca hard werken is. Samen met zijn partner Karoline Juvyns opende hij in 2013 zijn restaurant 6 zinnen, met de ambitie om een andere keuken aan te bieden en steeds opnieuw creatieve culinaire kunstwerkjes op tafel te toveren. De dertigjarige Jong Keukengeweld-chef is het perfecte voorbeeld van de nieuwe gastronomische wind die door België waait. In zijn gerechten staan lokale producten centraal, die hij met respect en zorg bereidt, zonder in te boeten aan smaak.

Gerelateerd