{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Zoete ui, kalf, kaneel, rabarber

Seppe Nobels
Seppe Nobels • Graanmarkt 13
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 fijngesnipperde stengel rabarber
  • 500 gr fijne blokjes kalfsvlees
  • 1 afgestreken koffielepel kaneelpoeder
  • 2 el druivenpitolie
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • sap van 1 limoen
  • zeste van ½ limoen
  • 2 zoete uiten
  • 500 gr grof zeezout
  • 2 dl melk
  • 2 gr agar-agar
  • 25 gr gefermenteerde zwarte look
  • 1 dl zure room
  • rodenerfzuring
BEREIDING
  • Breng de melk aan de kook samen met de zwarte look. Laat 3 uur trekken op kamertemperatuur. Breng vervolgens opnieuw aan de kook en voeg de agar-agar toe. Laat afkoelen.
  • Mix in de blender en breng op smaak met gemalen peper en zout. Was de uien, bedek ze met grof zeezout en gaar gedurende 1u op 165°c. Klop de zoutkorst los met een lepel en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur. Snij in vier gelijke stukken en trek de lobben los.
  • Meng de zure room met het limoensap en een snuifje fijn zout.
  • Meng het kalfsvlees met de kaneelpoeder, sjalot, zeste, sap van limoen en druivenpitolie en breng op smaak met gemalen peper en zout.
  • Serveer de tartaar van kalfsvlees met de uien, zure room, zuring, rabarber en crème van gefermenteerde zwarte look. 
recipe
placeholder
Seppe Nobels

Seppe Nobels

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
T: 03 337 79 91

Voor Seppe Nobels zijn groenten een tweede natuur. Zowel in België als in het buitenland krijgt de chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen er vaak een pluim voor. Zijn levendige gerechten houden van kruiden. Elk ingrediënt is welkom als het past in de creatieve visie en luchtige keuken van de chef.

Gerelateerd