{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Trend

De kookplaatrevolutie 

Na de lange Covid-19-periode en door de opkomst van takeaway, is het voor alle professionals in de horeca belangrijker dan ooit om hun klanten een totaalervaring te bieden. Een nieuwe generatie kooktafels, geïnspireerd door de Japanse teppanyaki maar op vele punten verbeterd, doet zijn intrede in België waardoor er totaal nieuwe culinaire scenario’s mogelijk worden. Ontdek deze revolutie. 

Qookingtable is een gamechanger 

De geschiedenis ontstaat in 1945, in Kōbe, voor de Ikuta-jinja, de oudste Shinto-schrijn in Japan. Het was daar, in Nisomo, dat voor het eerst ter wereld een restaurant ervoor koos zich volledig toe te leggen op ‘show cooking’ en meer in het bijzonder op de praktijk van teppanyaki. Deze Japanse kookplaat, waarmee de chef direct voor de neus van zijn klanten kan werken, in het centrum van een echt culinair theater, en de gegrilde gerechten kan serveren terwijl hij andere ingredi.nten snijdt en bereidt, vindt zijn oorsprong in de lange barbecuetraditie van de Japanse archipel. De hibachi, kleine draagbare houtskoolvaten, maken al meer dan 1.000 jaar deel uit van het gastronomische landschap. Maar teppanyaki heeft er een fundamenteel element aan toegevoegd, dat van de enscenering. Het was onmiddellijk een succes bij Amerikaanse expats en de techniek werd een klassieker in de VS en vervolgens in de rest van de wereld.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Next generation

Qookingtable heeft dit onvoltooide verhaal opgepikt en heeft teppanyaki letterlijk heruitgevonden. Zij bieden een reeks kookplaten aan die de Belgische keuken helemaal transformeren. CEO Kurt Weytjens legt het principe uit: “Bij teppanyaki denk je meteen aan een chef die met messen jongleert en ingrediënten door de lucht gooit. Wij wilden het concept heroriënteren door de nadruk te leggen op de ervaring van de klant, op gezelligheid en op ergonomie. De eerste belangrijke innovatie is de aanwezigheid van drie verschillende temperatuurzones, één voor het bakken op 230°C, één voor het warmhouden op 65°C en één voor het ‘koud’ proeven, waardoor de klanten in alle veiligheid van hun maaltijd kunnen genieten. Wij kunnen ons zo perfect aanpassen aan alle doelgroepen, ook kinderen. De luchtafvoersystemen die wij aanbieden maken het ook zeer aangenaam om er binnen of onder een afdak mee aan de slag te gaan.”

De profs zijn op de afspraak

Verschillende gerenommeerde chefs, zoals Anne-Sophie Breysem van Ansoler of Giovani Oosters van Vous Lé Vous, hebben zich al laten verleiden door de kookplaten van Qookingtable, die nu al verkrijgbaar zijn in de Belgische METRO-winkels. “Wij bieden een reeks workshops aan om de vele mogelijkheden van onze verschillende modellen te tonen, en wij organiseren ook opleidingssessies zodat alle teamleden van een restaurant het koken op onze tafels onder de knie kunnen krijgen. Het idee is om de gasten echt een totaalervaring te kunnen bieden en op een baanbrekende manier deze nieuwe kookstijl te showcasen.” 360° zicht, gezond en snel koken, gezelligheid... Qookingtable verlegt de grenzen van show cooking en bezorgt teppanyaki een tweede jeugd, die heel wat leuke verrassingen in petto heeft en die zowel de catering als de traditionele restaurants een splinternieuw speelveld aanbiedt. Een (r)evolutie om op de voet te volgen. 

WWW.QOOKINGTABLE.COM