{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Trend

Portion packs, tot uw dienst!  

Minder afval, (kosten-)efficiënter werken en de regels inzake voedselveiligheid tot op de letter naleven. Uitdagingen waarmee restaurants van vandaag soms worstelen en waarop metro een nieuw antwoord biedt in de vorm van portion packs.

Gebruiksgemak is een duidelijk afgetekende trend in de horeca van vandaag en kan niet langer ten koste gaan van kwaliteit en authenticiteit. Het is van essentieel belang voor chef-koks dat ze kunnen beschikken over oplossingen die hun het werk eenvoudiger maken en de personeelslast verlagen terwijl de meerderheid van hen toch nog steeds veel waarde blijft hechten aan de herkomst en productiemethode van de gebruiksklare producten die ze gebruiken.

METRO besloot daarom om in 2019 op dit vlak met enkele nieuwigheden te komen, want zoals steeds luisteren we aandachtig naar wat de mensen op het terrein nodig hebben. En dus stellen we graag de portion packs voor. Het principe is simpel, maar het gebruik zal het leven van meer dan één kok ingrijpend veranderen.

Gebruiken wat je nodig hebt

Eerst kies je de vleessoort: varken, kalf of rund. Bij het rundvlees heb je de keuze tussen Belgisch of Iers, maar ook Holstein behoort tot de mogelijkheden. Je kiest het gewicht per stuk - 200, 240, 280 of 300 gram (enkel entrecôte) - en het aantal stuks (1, 5 of 10) per verpakking. De partners van METRO bereiden jouw bestelling volgens de specificaties die jij opgeeft en als je je bestelling vóór 15 uur plaatst, kun je ze de volgende dag bij openingstijd in je winkel komen afhalen.

Een voorbeeldje: steak. Voor je meergangenmenu serveer je wellicht een kleiner stuk vlees dan voor een gerecht à la carte. Ook de bereiding of de garing verschilt wellicht. Geen probleem. Je bestelt 5 stuks van 200 g en 10 stuks van 240 g, die naargelang het gewicht apart worden verpakt. Meer is er niet aan. En je bent altijd zeker van opperste versheid.

Maar hét grootste voordeel: je hebt geen verlies. Ieder stuk is perfect afgewogen en kan direct worden verwerkt. Een argument van formaat voor het steeds grotere aantal koks dat veel waarde hecht aan duurzaamheid. Vlees dat gebruiksklaar is, vraagt ook om minder voorbereiding in de keuken. Tijdwinst, maar ook minder personeel nodig. En dat merk je in je foodcost, die bovendien veel gemakkelijker te berekenen wordt aangezien ieder bord identiek hetzelfde krijgt.

Comfort en traceerbaarheid

Last but not least: voedselveiligheid. Vlees dat minder voorbereiding vraagt, loopt ook minder risico op kruisbesmetting. Je hebt minder afval dat je apart moet sorteren en minder temperatuurschommelingen. Zo houd je je gemakkelijker aan de HACCP-regels en kun je je toeleggen op wat écht telt: koken. De verpakking is uiteraard totaal hygiënisch en vermeldt ondubbelzinnig de herkomst van het product. Traceerbaarheid verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken bij onverwachte controles.

De portion packs zijn bijzonder praktisch voor evenementen in open lucht, recepties, banketten, traiteursdiensten en zelfs foodtrucks. Je spaart er kostbare tijd én stress mee uit en je kunt met een gerust hart een gedetailleerde offerte opmaken aangezien je steeds het gewicht dat je besteld hebt, tot op de gram nauwkeurig krijgt.